Wednesday, October 8, 2008

havadan sudan


aklimda yazacak o kadar cok sey var ki, ama ayni zamanda bir o kadar da daginik dusuncelerim. simdi neler yaptigimdan baslayalim once, iku'dan kisa kisa :) cumartesi gunu bildiginiz uzere LSAT sinavina girdim, sabah 9'da basladi, ogleden sonra 1'e kadar surdu. ciktigimda duvar gibiydim resmen. ve isin kotu tarafi, nasil gecti inanin bilmiyorum :) o gun o kadar yorgundum ki, sevdicegi maca biraktim sonra arabada uyuyakalmisim :p pazar gunu de Turk festivaline katildim, baya "renkli" anlar yasadim :) uzuuuun zamandir gormedigim herkesi gordum, ve eyalet degistirme konusundaki dusuncelerim daha bir gucluluk kazandi :) bugun carsamba oldu hala kendimi toparlayamadim, uzerimde oyle bir uyusukluk var ki, gun icersinde kendimi yastigimi hayal ederken buluyorum hep :)

bugun her sabah oldugu gibi hurriyet gazetesinin sayfasina girdim, ne olmus ne bitmis okurken japonlarin yaptigi bir robot haberine rastladim. insan gorunumune en yakin bu robot 5 yasindaki bir kiz cocuguna benzetilmeye calisilmis. uretimindeki amac ise yasli ve hasta insanlara yardim amacli...buraya kadar hersey umut verici ve guzel. ama gozum ister istemez okuyucu yorumlarina kaydi. aynen kopyaliyorum :)



yaren türkan

ay ne kadar kötü birşey resmen gerçek.


oyy korkmusss buu..bundan korkan chucky'den de korktu :)

heads off

bunu bizde yapsalar kolunu bacağını kesip dilendirirler


yarilmamak elde degil valla :)) ama simdi kol bacak kesilmez, baglanti maglanti kopar cissss :p

BiLiN MeYeN

bizim millet bununla fazla ilgilenmez ama japonlar bu robotun seks modelini çıkarsın en çok siparişi bizim ülkeden alırlar, malum ancak o zaman bu bizimkiler bilime merak sarar.


yorum yapmayayim diyorum ama elde degil :) fikri neyse zikri de odur hesabi :) bence bunu carsaftan gozlerin gorunmesini bile "yoldan cikarici" olarak goren zihinlere oneriyorum. zira ileride kirpikten porno film objesi olarak bahsedip sapik bir toplumla mutlu mesut yasarlar :)



özlem apaaa
komuta göre hareket edip sözleri algılıyorsa vur deyince vuracak saldır deyince saldırcak öldür deyince öldürecek mi ? çok ürkütücüü bu yanınında cevabını bilmek istiyorum


wowww! terminator 34749 sinemalarda :)



saygı gösterin
valla helel olsunyakında her eve bi r hizmetçi robot olacak düşüncesi bile güzel umArım ben ölmeden yaparlar...


bak bu yorum ev temizliginden bikmis bir teyzenin isyani :) aslinda hic fena olmaz, temizlik neyse de soyle iyi ve guzel yemek yapan bir robot super olurdu :p


2 aman eksik kalma:

MM. said...

Orda hukuk yüksek lisans düzeyinde mi, yoksa lisans ama öncesinde başka bir fakülte bitirmek mi gerekiyor? kazandığın andan itibaren kaç yıl var avukatlık yapmana? bi de bizdeki staj prosedürü orda da var mı?

Zulapha Kaphali Iku said...

selamlar! burda hukuk okuyabilmek icin 4 yillik bir universite okuman gerekiyor. hukuk icin lisans ya da yuksek lisans diyemiyorum cunku 3 yillik bir program. programin adi J.D. (juris doctor) olarak geciyor. yani profesyonel anlamda doktora gibi de dusunebilirsin bunu. 3 yillik programin sonunda da avukatlik yapmak istedigin eyalette bar sinavlarina giriyorsun. ve bari kazandigin zaman da avukatliga adim atmis oluyorsun :) staj konusunda acikcasi emin degilim ama tahminime gore kazandigin universiteye gore degisik prosedurler var. umarim yardimci olabilmisimdir :)