Monday, December 7, 2009

yangin ve menapozlu komsu


bugun hayatim cok heyecanliydi blogger kardes..simdi okuldan eve geldim, biraz msn'de konusayim dedim babamlarla..konusmadan once de cay suyu koydum, naneli cay icmek icin. neyse sonra ben bi ara dalmisim ole nasil olduysa...burnuma bir koku geldi ama o kadar uyku sersemiyim ki, kalkip kalkmamak arasinda direniyorum.

en sonunda kalktim, allah suyu unuttum diye mutfaga kosarken, odamin kapisini acmamla her taraf dumanla doldu bir anda. kostura kostura mutfaga girdim, cayin altini yakacagim yerde corbanin altini yakmisim ve tencere yanmis..goz gozu gormuyor, iyicene panikledim. butun camlari, kapiyi, balkon kapisini acarken, butun binada alarmlar calmaya basladi. itfaiye yolda diye otomatik mesaj bagirip bagirip duruyor. dumani dagitmaya calisiyorum bir yandan, o arada uzerime bisiler almaya calisiyorum. disarda 1-2 komsu var beklesiyorlar. ve ta daa 3 tane kocaman itfaiye arabasi binanin onune geldi. burda hep bole zaten, asla tek gelmezler, goren bina yaniyor sanir.

neyse itfaiye girdi iceri, iyi misiniz falan diye bakiyorlar. kocaman fanlarla dumani cektiler, bir yandan da rapor tutuyorlar. binadan yetkililer geldi ve benim salonu bir gorsen her yerde kartonlar, kitaplar, kalemler, polarlar..yani her sey her yerde.. yanik tencere ve yanik kepce de mutfagin orta yerinde. neyse bu islemler bittikten ve ben sakinlestikten sonra seku'yu aradim. tam onunla konusurken kapi caldi, karsimda 45-50 yaslarinda bir kadin. konusma aynen soyle:

Kadin: bina yetkilisi burda mi hala?
Ben: hayir, cikti biraz once.
K: yangin neyden cikti?
B: yemek yapiyordum da ondan (kim bu kadin diorum icimden bi yandan da)
K: eger burda yasamak istiyorsaniz, daha sorumlu olmalisiniz, burda cocuklarim var benim vidivididiviicvididi
B: yangin bilerek cikmaz herhalde hanfendi. hem sen kimsin de bana boyle konusuyorsun?
K: bidibidididibibibiib
kadinin suratina bakilir ve kapi ardina kadar acilip sakkk diye yuzune carpilir, suratta muhtesem gulumsemeyle.

kadin bir sure daha orda konustu, sonra cekti gitti.

ulan manyak misin nesin, zaten asabim bozulmus, paniklemisim bir de bu salak kari gecmis olsun diyecegine gelmis neler diyor. yani tr'de olsaydi bu olay abartisiz kadinin sacini basini yolardim. oyle sinirlendim yaaa!!

Allah'im lutfen aci bu kuluna ve bir an once su igrenc yerden DC'ye transferini sagla, lutfen, lutfen, lutfennnn!!!

1 aman eksik kalma:

sürüden ayrılan koyun said...

heyt be meleketim işte böyle benim, sıkıyorsa gelseya kapıya bir komşu ve bu şekilde nasihat vermeye çalışsaya, yangın stresini komşudan çıkartırız.