Friday, August 28, 2009

ego vs. love

bugun alisveris merkezinde oyle deli gibi gezip, bir kac bisey aldiktan sonra kendimi direk eve attim. iki gundur hic durmadan yagmur yagiyor ve hava deli soguk. burasi boyleyse kanada'nin hali icler acisi :p...neyse kendime nescafe yaptim bir guzel, sicak sicak esofmanlarimi da giydim...guya ders calisicam ama canim hiiccc istemiyor bu aksam. eve henuz tv almadim, acikcasi bir sure daha da almayi dusunmuyorum.

oysa simdi acayip film modundayim, bir elimde nescafe, bir elimde oreo'lar offff...belki netten film indirebilirim gibi cakalliklar yapayim dedim. he's just not that into you filmini daha once izlemistim. ve su andaki ruh halime uyar diye, bir kez daha izleyeyim dedim. ozellikle ben affleck'in su evlenme teklifi ettigi sahneyi izlemek istiyordum. neyse google'da gezinirken bir yoruma rastladim ve cok hosuma gitti...aynen kopyaliyorum buraya:


"Frankly, the best scene next to Connelly's was Ben Affleck's proposal. His character really grew up when he said he could not be happy if the woman he loved wasn't. I know, happiness is an inside job, but having someone care enough for you to sacrifice and want your happiness is a real blessing. That's what an adult, meaningful relationship can be if you put aside your ego for the sake of the one you love. Doesn't have to be all the time, but to recognize when it's necessary is a true sign of maturity."


Turkce cevirisi:

Acikcasi, Connelly'nin sahnesinden sonra en iyisi Ben Affleck'in evlenme teklifi ettigi sahneydi. Sevdigi kadin mutlu olmadigi surece, mutlu olamayacagini soyledigi zaman filmdeki karakteri buyudu. Biliyorum ki, mutluluk icten kaynaklanan birsey, ama birinin senin mutlulugunu istemesi ve bunun icin fedakarlikta bulunmasi gercek bir nimet. Eger egonu sevgin icin bir kenara koyabiliyorsan, o zaman olgunlasmis ve anlamli bir iliskin var demektir. Bu her zaman boyle olmak zorunda degil, ama gerektigi zaman olmasi olgunlugun gercek isaretidir.

o kadar dogru ve o kadar gunlerdir anlatmaya calistigim seylerin ozeti ki bu sozler...takilip kaldim oyle bir sure. bu sozler uzerine yorum yapilanacak cok sey var aslinda. ama ben simdilik yorumsuz kalmayi tercih ediyorum...


Safak: 244

0 aman eksik kalma: