Thursday, October 30, 2008

bakmaz kicinin samsagina, cikar dagin yuksegine




sali gunu oturdum bir guzel program yaptim kendime ve gunde 200 tane soru cozersem skorumu yukseltebilirim..nasi ama :p 1 ay boyunca sosyal hayat sifirlanicak diyorum ama olamiyor :) dun 29 ekim dolayisiyla konsolosluktaki resepsiyona gittim bir arkadasin daveti uzerine. eski tanidiklari gordum tabii hemen basladi h.sonu ne yapiyorsun, takilalim, ya senin tel kacti falan :) onlar da GRE icin kastiriyolar ama hepimiz ayri bi laylaylomuz, Allah sonumuzu hayir etsin :p




ben disardan hafif uyuz gorunsem de, ilk bulusmadan sonra acayip sicak kanli olurum :) bir de bi huyum var ki evlere senlik..mesela disarida oturucam tek basima ya da arkadaslarla farketmez, cocugun biri beni kesicek ve gelicek masama, aninda gozumden dusuyor. yani benim birileriyle tanismam icin mutlaka ortak bir arkadas falan olmasi lazim, ya da ne bileyim ayni dersi aliriz, ayni ortamda oluruz falan filan..ama yani beni tanimadan bodoslama yavsayan tiplerin omru sadece 2 dakika suruyor. hos gerci ben artik bu tanisma muhabbetlerini diger arkadaslara devrettim 3,5 sene once :)))) simdi konuya nerden geldin dersen dun geceki konsolosluk resepsiyonundan :) kiz kiza konusuyoruz, okuz gibi kesmenin alemi nedir onu anlamiyorum? aramizda bir okuz tren iliskisi surup gidiyor. kafami ceviriyorum, baska yerlere bakiyorum ama karsinizdaki gozlerini uzerinizden cekmeyince otomatikman "eehhhh beeee" diyesin geliyor...yani benim geliyor :p o grubu oyle atlattik, sonra icki almaya gidiyoruz hafif bir kuyruk olusmus, "siz sirada beklemeyin, ne icersiniz?" muhabbeti.."sanane kardesim ne icersem icerim hallaaa haallaaa"...bunun daha beteri de var tabii :) 70 yasinda bir adamcagizla tanistik, adamin saclari simsiyahti ve hic boyatmamis :) neyse iste amcam diyo "sakin evlenmeyin, bak ben evlenmedim saclarim simsiyah, dert yok tasa yok" hiii falan diyoruz artik muhabbet bitse de gitsek havalarinda...sonra bir arkadasla sivistik biz :p resepsiyonda oturuyoruz oyle, dedikodu falan derken :p adam yegenlerini de aldi geldi yanimiza...soyle durun sizin resminizi cekeyim diyor, yegenler bir yandan benim adim su bu, su isi yapiyorum. biz daha agzimizi acmadik dinliyoruz oyle saskinlikla. fotograf da neyin nesi, duyan da unluyuz falan sanir, "abi bir imzali fotograf" falan hesabi. dumurlardan dumurlara suruklendim yani dun aksam!




sevdicek zaten hafif mirin kirin etti ben gitmeden once, ben de eglenirim arkadaslarla mantigiyla yola cikmistim ama umdugum gibi olmadi.


o degil de donup bir daha okudum da bu yaziyi, amma kendimi begenmisim ben yaa :p dipcik gibiyim maaeesallahhh!


erkeklere not 1: butun kadinlar etrafini kesmeyen, cool takilan erkekleri begenir!


erkeklere not 2: parmaginda yuzuk olan kadinlar ya nisanlidir ya da evli, insanlari cileden cikartmayin kardesimmmm!!!

Tuesday, October 28, 2008

LSAT reloaded!


lsat score'um geldi ve tam bir hayal kirikligi! son sansim Aralik...Aralik'da bekledigim score'u alamazsam mictigimin resmidir. gunlerdir kisa kisa konusup trip atan babacigim da, bugun bol bol nasihat verdi. kissadan hisse: "ya hukuga gir, ya da gir" tabii daha sevecenlikle (!) soyledi bunlari. ailede tek konusulan konu artik sadece bu. "ee naptin calistin mi?", "bugun kac soru cozdun?", "kursa yeniden mi gitsen acaba?". bagiricam artik "IS-TE-MI-YO-RUMMMM!!!! diye... score'um biraz iyi olursa elimdeki saglam tavsiye mektuplariyla rahat rahat giricem ama su kahrolasi lsat'i cikaranlara bol bol sayiyorum buradan. yani tabii bi sinav olsun da, kitapcigi acar acmaz "al sana kolum girsin nihohohohoha" esliginde bagiran sorular olmasinnngggg istiyorummm :(


guzel biseyler yazicaktim ama biraz once ablamla yine lsat konusu acilinca daha fazla yazasim gelmedi. ben kusmaya gidiyorum...


Friday, October 24, 2008

yassah


youtube gibi simdi de blogger yasaklandi. neden????
teknoloji hukugunu ulkemize getirip yasalar koyup, bir seyleri gozetim altina almaktansa, toptan kaldirmak daha kolayina geliyor "bazilarinin"
blogger ne alaka onu anlayamadim?! yasadisi isler mi yurutuluyor, ulkeyi bolucu nitelikte propaganda mi yapiliyor, hayali ticaret ya da fuhus pazari mi donuyor bu bloglarda?
ayrimciliga, soykirima ugradik gibi g.tten uydurma konusmalar yapip, pkk'yi destekleyen, maddi ve hukuksal her turlu yardimda bulunan insanciklari bir takim mercilerden ayiklayip gerekli cezayi vereceklerine, turkiye'nin her yerinde adeta kurban verdigimiz ve ne yazik ki verecegimiz sehitleri dusunup engelleyeceklerine, aclik sinirinda gezinen vatandaslarimiza is ve as saglamak icin kararlar alacaklarina ve daha sayamayacagim bir suru ivir zivir icin "ampul"leri yakip "adalet ve kalkinma" saglayacaklarina, blogger'i yasaklasinlar, youtube'u yasaklasinlar...nereye kadar??

Thursday, October 23, 2008

kalpsiz adam


aksam aksam oturmus youtube'dan yeni cikan dizilere bakiyordum. "kalpsiz adam"i yilmaz erdogan'in yazdigini okudum bi yerlerden ve senaryoya bakayim dedim.

esas oglan disarida sevgilisi ve annesiyle yemek yemektedir. cicekci bir kiz yanlarina yanasip, ciceklerini satmak ister ve kovulur. kovulduktan sonra ortami yumusatmaya calisan anne, esas oglandan ayari alir. ahanda konusma:


esas oglan: kadinlarla cicekler arasinda bir iliski yoktur. kadinlarla erkekler arasinda bir iliski vardir. cicekse bu iliskinin sus payidir. kadinlar neden gucsuzdur biliyor musun? erkeklerin kendilerine deger verdiklerini bilmek isterler. kendilerini bu degere muhtac sanirlar. hatta deger verildiklerine kendilerini inandirmak icin cicege bile razi olurlar.


sevgilisi: yani ben gucsuz ve degersizim oyle mi?


esas oglan: cicege muhtacsin.



allahim bu nasil bir diyalogdur! kadinin zaten cicek almasina gerek yok adam basli basina bir kaktus, basli basina bir devetabani hatta ve hatta tam bir freud'luk! aksam aksam dellendim ya, bunun gibi okuzleri dinleyen bazi sevgili turk erkekleri de "ulaanng adam dogru soyluyonngg, ne cicegi ne sevgi gosterisi, mal miyim leeaann benn!" diye honkuruyor. garip bir ask kovalamacasina girmisiz. karsimizdaki sevdicek mi, dusman mi belli degil. sadece erkek degil, bayanlar da boyle..10 adimda erkekleri kendine kopek etme yollari makalelerini okurken buluyoruz kendimizi. yani nedir kardesim bu kopek etme olayi.??! kendimize guven olayinda eksilere inmisiz, aman ben aramayayim o arasin, aman ben kacayim o kovalasin, omur mu gecer boyle ya...sonra da "beni terkettiiiaa, ama gorur o gununu pesimden surunuuccceekkhh uuhuuhuhuhhu" azicik relaxxxx, su dunyada sevgiyi de kucuk hesaplarla yasayacaksak, azotlu solunum hepimiz icin daha saglikli :)

bu yazimizi da bob marley'in muthis lyricleriyle kapatiyoruz efendimmm:


"Don't worry about a thing,'

Cause every little thing gonna be all right.

Singin': "Don't worry about a thing,

'Cause every little thing gonna be all right!"


PS: yeni ku$umuz oldu bu arada :) ve adini Marley koyduk, yakinda resimlerini koyucam buraya :p

Wednesday, October 22, 2008

kisa..kisa...oduller


Ufurukten prenses'cigim beni uluslararasi dostluk odulune layik gormus efendim..pek bir onurlandim, pek bir simardim :)



veeee siradaki oduller kimlere gidiyorrrrr??!


Jojik'ime






Banu'cugume gelsin


$ak-$ak-$ak (alkis efekti :p )

Monday, October 20, 2008

my baby is gone


sabah 7 bucukta sevdicegin telefonuyla uyandim, kusumuzun oldugunu soyledi :((((((( sevdicege o kadar asikti ki kusumuz, kafesinden ciktigi gibi saatlerce ayrilmazdi kolundan, ensesinden. dune kadar hersey cok iyiydi, yeni oyuncak goturmustum, heyecandan hangisiyle oynayacagini sasirmisti :( aksama dogru sevdicegin boynunda uyuyakalmisti. cok yorgun galiba falan diye dusunduk, sabaha karsi kafesinden garip garip sesler geliyormus. sevdicekte yaramazlik yapiyor herhalde deyip uyumaya devam etmis. sesler artmaya baslayinca da sevdicek uyanmis tabii. kafesin dibinde nefes alamadigi icin kendini surukluyormus :(((((((( sevdicek eline almis, ne yapacagini sasiraraktan, elini opmus bir kac kere ve vedalasip gitmis :((((((((((((((((( sabahtan beri gozler sis sis oturuyorum ofiste. kustan cok bebek gibiydi bizim icin, kafasini oksatir, opucukler verirdi. ortalama 20 yillik omurleri oldugu icin, cocuklarimiz da onunla beraber buyuyecekti :(((((((((((((

cok kotuyum daha fazla yazamiycam :((((((((((((((

Saturday, October 18, 2008

o mimi mimi karameli sepeti


pespembecik Pireti'cim beni mimlemis efendim, buyrun cevaplayalim :p


"kriz geldi mi, gitti mi, daha da derinleşir mi, dalgalanır da mı durulur süpürürde mi uçurur diye konuşup dursun çok bilir ekonomistlerimiz, biz krize şerbetli coğrafyanın cambaz çalışan/işsiz insanları gelin bakalım kriz anında neyi ne kadar da kısabiliriz?"


valla sirf ekonomide kriz olsa iyi benim bu aralar hayatim toptan kriz, toptan belirsizlik..bindik bir alamete gidiyoruz kiyamete :p


simdi nelerden kisabiliriz..hmm mesela sevgiliyi az arayarak telefon faturalariyla her ay bogusmayabiliriz :) hatta sevgili bundan bir hayli memnun olur :p (bkz: ilgi manyagi iku) :)))


abd'de evde yemek yapmak daha pahaliya patladigindan (yalniz yasiyorsaniz), sabah ogle aksam cin yemegine devam :) en ucuz, en lezzetli, en cok porsiyonu butun kose basi cin restaurantlarindan bulabilirsiniz :p


arabayi birakip, pasa pasa otobuslerin yolunu tutun diyecegim de bulundugum bolge de otobus, metro olayi tr'deki gibi her 5 dakikada bir ya da her istikamete dogru degil efendim. onun yerine cekin altiniza bir motosiklet yazin ohhhh misss gibi :), kisin da en ufak motorundan bir araba sizi fazlasiyla paklar :p


sonra cumaaaa size "ayhh askuuumm gecen armani'de super bir kazak gordum boleee kocaman AX yaziooodduuaaa alsanaaa banaaahhh askummm" diyerekten yolmaya calisan bilumum osirtik sevgili adaylarindan uzak durun. o kisiden size yar olmaz, siz de ona yolunucak kaz olmayinizzz :)


disarda egzantrik aktivitelerle ugrasacaginiza oturun evinizde, giyin en kalin giysilerinizi (kalorifer acmayin :p), alin sevdiceginizi yaniniza sarilip sarilip isinin :))))


bunlarda iku dervis'ten :p ekonomi onerileri..hadi kalin saglicakla :)

Friday, October 17, 2008

degisim ruzgarlari


UYARI!


---bu bir kisisel bunalim yazisidir, bugun boyle kuslar, bocukler, kelebekler ayri bir guzel gorunduler gozume, bugun adeta bir ask yumagi halindeyim keh keh keh havasindaysaniz lutfen keyboardlarinizin Alt+F4 tusuna basiniz diiizzzzttt---


aşkım da değişebilir gerçeklerim de

pırıl pırıl dalgalı bir denize karşı

yan gelmişim diz boyu sulara

hepinize iyi niyetle gülümsüyorum

hiçbirinizle dövüşemem (Turgut Uyar)


oyle hosuma gitti ki bu dizeler! oyle benimle icice gecmis ki, bundan daha yalin bundan daha anlamli bir sekilde anlatilamazdi herhalde. 24 senemi 5 dakikaya sigdirdim ve hizlica gozden gecirdim. bugun kendime yeni bir sayfa actim, umarim bu yeni ben "beni ve sevdiklerimi" daha mutlu eder....simdi hareket zamani....

yasalarini da al git!



"Adalet Bakanlığı'nda önceki gün bir toplantı yapıldı. Toplantıda çok
tartışılacak öneriler geldi. Ancak, duyanın kanını donduran asıl çarpıcı öneri,
kız çocuklarımızla ilgili. Öneri şöyle: Evlenme yaşı 14'e çekilsin... Reşit
olmayana tecavüzde şikayet koşulu olan 15 yaş sınırı 14'e indirilsin... Öneri
yasalaşırsa, 14 yaşındaki kızlar evlendirilebilecek, 14 yaşındaki kız çocuğuna
tecavüzde işlenen suç "şikayete bağlı" hale gelecek. Bu önerinin gerekçesi de
çok ilginç: Türkiye'de cinsel ilişki yaşı 14'e düştü... Bitti mi? Bitmedi...
Biri 14 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz edip, "Evleneceğim" derse suçu silinecek!
Bu duruma ise şu anda en yakın örnek, küçük kıza cinsel istismardan yargılanan
ve halen cezaevinde bulunan yazar Hüseyin Üzmez..." (Hurriyet)


simdi oturup yakinimizda, ailemizde, yasadigimiz yerde 14 yasindaki COCUK'lari dusunelim ve hepsinin bu "yasa" yolundaki oneriyle evlendirildigini, ya da tecavuze ugradigini ama tecavuz eden serefsizin "evlenecegim" demesiyle kurtuldugunu (!) hayal edin. ben bu onermeye "yasallastirilmis cocuk pornosu" ndan baska bir isim bulamiyorum. bu nasil bir ahlak, bu nasil bir orumcek kafaliliktir!! bunlari destekleyen insanlar icin yakin zamanda aglama duvari gibi bir kufur duvari kurmayi planliyorum.!!!

Thursday, October 16, 2008

ilgi manyagi iku


manyagin onde gideniyim cidden! evin en kucugu benim, ve abimle aramizda tam 6 yas var. anlayacaginiz "surpriz" ve birazda istenmeyen bir durumla karsi karsiya kalan annem ve babamin gezmedigi doktor kalmamis zamaninda. ama yok! almamislar iste, ille de dogsun demisler :)) babamla annem de pa$a pa$a kabul etmisler. bu sefer de erkek olsun bari demisler ama ben yine "surpriz" bir sekilde kiz dogmusum :p ustelik 24-25 yaslarinda olen babaannemin olum yil donumunde, ustelik ona gorunus olarak asiri derecede benzeyerek...evin en kucugu benim ya, butun sulalede el bebek gul bebek, aman dusmesin, aman incinmesin...yani sokaga oynamaya bile gondermezlermis, duserim falan diye :) ablamla abim pek anlasamazlardi ama ben orta yoldan her sekilde yolumu bulurdum :) abime gidip "cips alirsan bana, ablamin anneme ne soyledigini anlatirim" falan diye ortaligi kizistiran ama hep melek gorulen uyuz, simarik bi velettim. bir de feci utangactim, gicik olurdum misafir falan gelince. sonra kuzen serkan gelirdi arada bir istanbula, o daha cok ilgi gorunce gicik olurdum bebeye. uzakta yasiyorlardi, senede 1 sefer gorulunce kiymetli olurdu.

kissadan hisse ilgi manyagi bir cocuk olarak buyuyunce, ilgi manyagi sevgili formatina gecmeniz pek de zor olmuyor :) istiyorum ki sevgilim beni simartsin, boyle garip bir ego turbulansina gireyim arada bir :p "dunyanin en guzel kizi"yla beraber oldugunu hissettirsin bana :p ozlesin sonra beni..mesela en son pazartesi gunu gorustuk, onun maclarindan dolayi. bugun aradim sevdicegi, "askim ozledim ben seni yaaa cook cookk" falan dedim ultimatom sirinligimi kullanarak, benim taklidimi yaparak "ayyy ben de seni" dedi...kil oldum yaaa!! bu sefer de her zamanki gicikligimi kullanarak "bi daha seni ozledigimi soylersem blahh blahhh, hatta sen beni arayip ozledigini soyleyene kadar aramiycam seni" dedim.."hadi bakalim" dedi..yok ya buna hicbir sey sokmuyor valla :p 3,5 sene olmus adam benim icimi disimi cozmus tabii, sokmez boyle ayaklar. bu sefer de tirstim "ulan ya isi inada bindirip aramazsa beni" haydaaaa basladim paranoyakliklara yine..baktim saate daha 15 dakika olmamis konusali. aradim, bakmadi...ben kendi kendime kufrederken telefon caldi, actim tabii hemen.."ozlemissindir belki, arayamiyorsundur diye bir arayayim dedim" eheueheueheuheue dedim en yalaka en yapis yapis halimle. "agliycam valla simdi yaaa..Allah'im niye ben, niye ben?" dedi...ben susunca da "psikopatsin kizim sen, senin gibi birine dunya uzerinde rastlanmaz" falan diye soylenirken, harbi harbi kendimden tiksindim.

koala gibi yapismisim sevdicege, biraz gormeyince de delleniyorum. harbi hastayim ben.

konuyla alakasiz ama Halloween yaklasiyor, kostum onerileri olan varsa bekliyorum :p

Thursday, October 9, 2008

az ka$ardan tost, cok ka$ardan dost olmaz!


gece 12:08 uyuyamiyorum sinirimden...! bundan 4 sene once bir arkadasimin kiz kardesi de geldi bizim buralara okumak icin, arkim habire diyor iste "kiz kardesim burda yalniz takil onla" falan. neyse takilalim bari dedik, kizin gozler faltasi gibi mubarek her yerde. okulda da yabancilik cekmesin diye tanistiriyorum iste bir kac arkadasla..biz onunla yeni yeni kaynasmaya baslamisken sevdicekle tanistik. ben sevdicegi gorur gormez begendim ama belli etmemeye calisiyorum, bu da gelmis bana habire sevdicegi ovuyor. ya buna bir isim takalim ki ilerde yazilar da karisiklik olmasin :p ne olsun ne olsunn...hmm gubidik olsun :) neyse efendim bu gubidik gel zaman git zaman sevdicekle yakinlasmaya calisiyor, abi mabi diyerek. ama ben en bastan soyledim hoslandigimi ki sonradan bir sorun cikmasin :p once kim sevdigini soylerse o'nundur hesabi :)))) sonra bu gubidik bakti benim sevdicek bana yuz veriyor, basladi bu sefer de kotulemeye..onunla siz beraber olamazsiniz, anlasamazsiniz, birbirinizle alakaniz yok falan filan...tabii durum iyicene barizlesti, bu gubidik beni sevdicekten uzaklastiricak akli sira..


neyse efendim biz sevdicekle cikmaya basladigimiz ilk zamanlar bu msn'ine paso "ben sevdim eller aldi, seni uzaktan sevmek cok aci" bildigimiz kucuk emrah pozisyonlarinda takilip yazilar yazmakta. her konustugumuzda garip bir konusma icersine girmekteyiz..zamanla elimi ayagimi cektim ben bu gubidikten. sonra o da kendini club'lara vurdu :p club'larda takilirken eskiden benden hoslanan (benim o zamanlar bilmedigim) danacik'la tanisti...bu danacik megersem feci sekilde takmis bana, ortak bir arkadasa ayarlamasi icin bin defa arayip dil dokmus. amma velakin sonra beni sevdicek'le gorup bu emellerinden vazgecmis. hatta ve hatta bu danacik benim sevdicegin de bir arkadasi...neyse zamanla danacik ve gubidik cikmaya basladilar, ben de onlar ciktiktan bir sure sonra eskiden danacigin benden hoslandigini ogrendim ama caktirmadim gubidige, uzulur muzulur hesabi :)


gubidikle en son gecen sene rastlasmistik bir de bir kac gun onceki festivalde. yeniden arasmaya (boyle bir fiil var mi ya :p ) falan basladik...eski gunleri konusup guluyoruz falan. gubidikle danacik gecen sene ayrilmislar, pek bir uzgun bunalimda..1 senedir iliskisi falan olmamis, tavanlara ziplayacak nerdeyse. bu arada piyasalarda adi da cikmis :) herkes bunu arayip kavga ediyormus sevgilimi elimden mi alican zzuurttukk diye. uzuldum kizin haline, taa ki bu geceye kadar. bu gece telefonda cildirtti resmen beni!! yine geldi sevdicegi bana kotuledi durdu, yok bizim onunla evlenmemiz yanlismis, yok hic uymuyormusuz, herseyimiz farkliymis, beni daha baska biriyle hayal ediyormus falan...ulan sanane?!! girip cikan ne yani? kalbini kirmayayim, adabimla takilayim dedim. bu sefer de diyor iste dusunsene siz ayrilsaniz sen baska biriyle takilsan, sevdicek baska biriyle...haydaaaa! niye ayriliyorum kardesim sevdigim adamdan durduk yere. boyle birseyin olasiligini dusunmek bile istemeyen bana gelmis neler diyor...oyle birseyin olmasi soz konusu bile degil, olursa da o kiz kendini acil yollarinda bulur dedim. mesaji almistir umarim. silliga bak yaaa!! tabii canim dedi...manyak kari, aksam aksam dellendirdi beni. bakti boyle olmadi bu sefer ex'lerden konusmaya basladi..ee gorusuyor musun falan diyor..yahu ben onlari gomeli yillar olmus, ne gorusmesi! eskilerden kim varsa tek tek acti defterleri, yok o seni begeniyordu yok yakisirdiniz siz aslinda. abi nasil bir telefon gorusmesidir anlamadim.. en sonunda iyi misin gubidik? mutluyum, huzurluyum, evlenmek uzereyim falan saydirdim baya bir.

sonra teli kapadim, kendi kendime kizdim. ulan manyak iku dedim :) kendi kendine kasindin resmen...ne diye gorusursun elin gubidik karilariyla, siyirdin herhalde dedim. sevdicege dert yanayim dedim, o da dalga gecti benimle :) kiz tek tek herkese kancayi takiyor herhalde, amannn benim uykum var yaaa dedi yatti oyle...peeehhh. biz burda kuduralim, o uyusun :)))) salak iku dedim, o seni kuplere bindiriyor, sen otur armut topla! bi dahakine soyle bi plan yaptim..ya bilio musun senin su asik oldugun danacik var ya, kizim o eskiden bana asikmis kopekler gibi, soyleyemedim beraberken ama simdi madem ayrisiniz icimde kalmasin..kizmadin di mi sekerrrr diyeyim diyorum...! ben de manyadim iyicene gecenin bu vakti..

Allah'im 4 yanimi ka$arlar sarmis, sen koru benim aklimi! hayir eskiden gubidik arkadasimdir falan diye bir sey demiyordum da, bu sefer cidden kararliyim..biraz daha boyle devam ederse, birilerinin canini feci derecede yakacagim..! kotuluk antenlerini taktim ve beklemedeyim! :)

Wednesday, October 8, 2008

ates dustugu yeri yakar


bloglari gezinirken yine bugunku Hurriyet'in sayfasina girdim. Diyarbakir'da polis servisine ates acildigi ve su andaki belirlemelere gore 6 sehitin oldugu...........kelimelerin devami gelmedi. bogazima oyle bir yumru gelip oturdu ki, ofiste simdi gozlerim dolu dolu oturmaktayim.


8 yasima 5 gun kala...bahcede en yakin dostumla (kardesimle) yanyanayiz. 0 9 yasindaydi o zaman. salincagimin orda baska cocuklarla beraberiz. herkes salincaga binmek icin birbiriyle kavga ederken onunla ben susuyoruz. sonra abisi geldi yanimiza, ve biz uc kisi oyle suskunca oturmaya devam ediyoruz. evden gelen aglamalari, cigliklari duymuyoruz. yani duyduklarimiz sanki bizim evden degil de, tv'den geliyor. gunes yuzumuze vuruyor ama biz sanki o dunyanin disindayiz ve oturmus en uzak noktadan kendimizi izliyoruz.


o gunden 1 sene once, gecenin bir koru aglayarak size gelmistim. bugun benim dogum gunum, bize gelir misiniz demistim. sen eve yeni gelmistin..."kardeslerimi" de alarak bize gelmistiniz. hic resim cektirmeyi sevmezdin ama senden bana tek kalan o dogumgununde konusurken ciktigin resim...hic amcam yoktu ve seni amcam yerine koymustum. olumu yeni ogrendigim caglardi ve herkesin sirayla ebediyete kavustugunu dusunurdum. evin en kucugu oldugum icin de, durduk yere aglardim en son ben kalicam, yalniz olucam ve kim bana bakicak diye bunalimlara girerdim. bana olumun cok da adaletli bir sekilde alnimiza yazilmadigini ogrettin gidisinle. inanilmaz futbol hastaligin vardi ve sansli oldugun zamanlarda gorevli olarak maca giderdin. bir gun GALATASARAY macina beraber gidicektik ama once buyumem gerekiyordu. oyle demistin, oyle olmadi...simdi kazik kadar oldum ve bu kadar koyu GALATASARAYli olmama ragmen hic maca gitmedim...oyle harika bir baba, oyle harika bir estin ki, mahalledeki herkes ozenirdi seni uniformali halinle eve umut dolu gelisini gordugunde. ve bana her sabah 5'te hic sikayet etmeden, kendi cocuklarindan ayirmadan kapiyi acip, acikip acikmadigimi sorardin. ben de usulca esra'nin odasina girerdim.


sen oldugunde ben 8 yasina girmek uzereydim..gun sayiyordum dogum gunume, hep boyle yapardim o yaslarda. servisin bizim evin oraya yakin bir yerlerde taranmisti ve sen servisten inmek uzere oldugun icin kursunlarin tek hedefi sen olmustun. bir kac gun savas verdin, resimlerin boy boy gazetelerdeydi. o aksam yine gelmeni beklemistik, ama gelmedin...kimse ne oldugunu soylemiyordu. esra ve erkan bizdelerdi, seviniyorduk birlikte sabaha kadar oyun oynama planlari yapiyorduk. yanimizda bir tek ablam vardi. herkes bir yerlere gitmisti...oldugunun sabahi cigliklarla uyandik. ates o gun bizim uzerimize dusmustu, ve dustugu yerde oyle koca bir bosluk birakmisti ki, bizi bu dunyadan alip goturmustu. annemlerin sakladiklari gazeteleri bulmustuk. "sehit" yazmislardi adinin altina..sehit ne demekti, neden resimde elin yuzun kan icindeydi, doktorlarin agzina ve burnuna soktuklari o borular ne ise yariyordu? keske o resmi gormeseydim..keske seni hep o uniformali halinle hatirlayabilseydim...oldugunde tam 28 yasindaydin ve arkanda gencecik bir kadin ve iki cocuk biraktin. gidemedim, konusamadim, aglayamadim...koca bir yazi evde odamda gecirdim...arkandan soylenecek cok sey vardi ama anlatamadim.

simdi bile su yaziyi okuyunca her sey sacma geliyor cunku hicbir kelime biraktigin o boslugu anlatmaya yetmiyor. umarim oralarda mutlusundur...

dayan koca adam


biraz once salincaktaikikisi'nin blogunu ziyaret ettim ve hemen ardindan GALATASARAY'in resmi web sitesini. biliyorum boyle duyurulari bir cogumuz goz ardi ediyoruz ne yazik ki ama ulasabildigi kadar cok insana ulasmaksa amac, ben bunu burda yayinlamazsam vicdanen icim rahat olmayacak:


"Galatasaray – S. Bükreş karşılaşmasında tribünlerde yerini aldı bu pankart: “Dayan Koca Adam”, Bir Galatasaray sevdalısı Anıl Aydın için.


Galatasaray tribün grubu ultrAslan-Uni temsilciliği yapmış olan ve lösemi ile mücadele eden Anıl Aydın'la ilgili olarak arkadaşları bir kampanya başlattı. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yatmakta olan Anıl Aydın için önümüzdeki iki ay içerisinde ilik nakli yapılması gerekiyor. Sevgili Anıl Aydın’a iliğinin uygun olup olmadığı öğrenmek için kan tahlili yaptırmak isteyenleri aşağıdaki adreslere başvurmaya çağırıyor ve sevgili Anıl'a Ali Sami Yen tribünlerinde kendisi için açılmış pankarttaki gibi "Dayan Koca Adam" diyoruz.


İSTANBUL: Çapa Tıp FakültesiTemel Bilimler BinasıAcil Giriş Kat:2 no:10Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı

ANKARA:Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi

İZMİR:Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi

Verdiğiniz kanla Anıl Aydın ya da bir başka hastaya şifa olabilirsiniz. Şu anda uygun ilik bekleyen hasta kardeşlerimiz için, tüm vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz. "

havadan sudan


aklimda yazacak o kadar cok sey var ki, ama ayni zamanda bir o kadar da daginik dusuncelerim. simdi neler yaptigimdan baslayalim once, iku'dan kisa kisa :) cumartesi gunu bildiginiz uzere LSAT sinavina girdim, sabah 9'da basladi, ogleden sonra 1'e kadar surdu. ciktigimda duvar gibiydim resmen. ve isin kotu tarafi, nasil gecti inanin bilmiyorum :) o gun o kadar yorgundum ki, sevdicegi maca biraktim sonra arabada uyuyakalmisim :p pazar gunu de Turk festivaline katildim, baya "renkli" anlar yasadim :) uzuuuun zamandir gormedigim herkesi gordum, ve eyalet degistirme konusundaki dusuncelerim daha bir gucluluk kazandi :) bugun carsamba oldu hala kendimi toparlayamadim, uzerimde oyle bir uyusukluk var ki, gun icersinde kendimi yastigimi hayal ederken buluyorum hep :)

bugun her sabah oldugu gibi hurriyet gazetesinin sayfasina girdim, ne olmus ne bitmis okurken japonlarin yaptigi bir robot haberine rastladim. insan gorunumune en yakin bu robot 5 yasindaki bir kiz cocuguna benzetilmeye calisilmis. uretimindeki amac ise yasli ve hasta insanlara yardim amacli...buraya kadar hersey umut verici ve guzel. ama gozum ister istemez okuyucu yorumlarina kaydi. aynen kopyaliyorum :)



yaren türkan

ay ne kadar kötü birşey resmen gerçek.


oyy korkmusss buu..bundan korkan chucky'den de korktu :)

heads off

bunu bizde yapsalar kolunu bacağını kesip dilendirirler


yarilmamak elde degil valla :)) ama simdi kol bacak kesilmez, baglanti maglanti kopar cissss :p

BiLiN MeYeN

bizim millet bununla fazla ilgilenmez ama japonlar bu robotun seks modelini çıkarsın en çok siparişi bizim ülkeden alırlar, malum ancak o zaman bu bizimkiler bilime merak sarar.


yorum yapmayayim diyorum ama elde degil :) fikri neyse zikri de odur hesabi :) bence bunu carsaftan gozlerin gorunmesini bile "yoldan cikarici" olarak goren zihinlere oneriyorum. zira ileride kirpikten porno film objesi olarak bahsedip sapik bir toplumla mutlu mesut yasarlar :)



özlem apaaa
komuta göre hareket edip sözleri algılıyorsa vur deyince vuracak saldır deyince saldırcak öldür deyince öldürecek mi ? çok ürkütücüü bu yanınında cevabını bilmek istiyorum


wowww! terminator 34749 sinemalarda :)



saygı gösterin
valla helel olsunyakında her eve bi r hizmetçi robot olacak düşüncesi bile güzel umArım ben ölmeden yaparlar...


bak bu yorum ev temizliginden bikmis bir teyzenin isyani :) aslinda hic fena olmaz, temizlik neyse de soyle iyi ve guzel yemek yapan bir robot super olurdu :p


Friday, October 3, 2008

yol arkadasim..nerdesin?


gunler hizlica ucup gitti ve LSAT'e saatler kaldi. amannn sende alt ustu bir sinav, basimizin etini yedin sinav sinav diye tutturmayin lutfen. cunku bilen bilir ben yarin aslinda hayatimin sinavini verecegim, zira o sinavi iyi bir skorla gecersem, ugruna savas verdigim bir cok "vaad" gerceklesmis olacak. sevdicek bugun telini satti ve yenisini siparis verdi, dolayisiyla ulasamiyoruz evde olmadikca. "gym'e gidicem, biraz arkadaslarla takilir, eve gelince ararim ben seni" dedi. saat 11:30 oldugunda artik dayanamadim ve evi aradim ama henuz yoktu. arkadasini aramak zorunda kaldim, ulastim neyse ki. "ben seni eve gidince ariycaktim, oturuyoruz su anda muhabbet falan" dedi, "hayatim ben yarin sabah 5'te kalkicam sinavim var biliyorsun" dedim, "offf ya eve gidince ariycaktim iste, ne uzatiyosun" gibilerine biseyler dedi. ben de anliyorum falan diye geveledim ve bana uyuz olarak kapatti. bir huyum vardir, sevdicek disardaysa eve gitmeden uyuyamam. o eve gider, ben de rahat bir sekilde derin bir uykuya dalarim. zannetti ki ben ona eve git artik, ben de uyuyayim dedim ima ederek...ve sinirlendi.


ama aramamdaki amac o degildi...aylardir bu sinav icin inekliyorum, ve yarin aslinda sadece benim icin degil, ikimiz icin de onemli bi gun. ben beni arayip bana destek verici bir kac cumle soylemesi icin bekliyorum ki o gazin etkisiyle rahat rahat uyuyayim. ama bekledigim icin ben suclu oluyorum. kendimi LSAT'e saatler kala dunyada kucucuk boktan bir nokta gibi hissediyorum ve kaldiracagimdan daha fazla bir sorumluluk yukunu tek basima sirtlamaya calistigim icin altinda eziliyorum. hayat arkadasligi bu degil midir birazda? karsindaki kendini yildiz savaslarinda ota boka savasiyor bulurken, onun yaninda oldugunu bilmesini saglamak, tokezlediginde elinden tutup kaldirmak ve yola beraber devam etmeye calismak degil midir? ama ne oldu? sevgili benim ihtiyacimi anlamadigi icin, onun eve gitmesini isteyen anlayissiz sevgili, kaprisli sevgili kategorisine bir yildiz daha ekletmis oldum. uzun uzun da aciklama yapmak istemedim..."bu saate kadar bekleyip, bana destek oldugunu duymak istedim" gibi ezik bir cumle kurmak istemedim.


"kendi" hayatimi yasayabilmek icin yarinki sinavi vermem lazim, omuzlarimdaki koca bir yuku sikayet etmeden tasimam lazim, yalnizligimi unutup 4 saate hayatimin ozetini sIkIstIrmam lazim. ve en iyisi susmam lazim, her zamanki gibi..........sezen aksu soylesin ben uyuyana kadar: "ben sana kusum aslinda/ haberin yok/ koyup gittigin yerde kotuluk cok/ kime kizayim/ nazim senden baska kime gecer/ benim sensiz kolum, bacagim, ocagim yok..."

Thursday, October 2, 2008

flort donemi anilari

sinava 2 gun kala, okul transcriptlerimi (turkcesi neydi ya bunun) lsac'e gondermeye calisiyorum...uni. bitene kadar 129829 okul degistirdigim icin, her okulla tek tek gorusup kayitlarimi istemek zorunda kaliyorum. okul no. sorduklarinda da apisip kaliyorum, daha once emailimde saklamistim galiba falan diyerekten, en eski emailden soyle bi goz atayim dedim..bakarken tabii sevdicegin de eski emaillerine denk geldim. neler yazmis, neler!! okurken inanamadim sevgilimin gecirdigi evrime :) bi romantik sozler var ki, duymayali aylar yillar olmus :) mesela bana bi konu yuzunden kizmis, ve cok uzulmus sonradan, simdi kakilmis'tan farkimiz kalmamis, iplemiyor bile (eheueheueheu abartinin bu kadari)


eski emaillere bakarken anilar gozumun onunde canlandi...anilllaagggrrr anillaaagggrr simdi gozumde canlandiiggglaarrrrr :p bi kac tanesini yazmaya karar verdim :p

bana gore super, askima gore igrenc araba kullanan bu sahis ilk beraberlik gunlerinde bazen sevdicegin arabasiyla gezerdik, bazen benimkiyle..simdi benim arabayla ciksak bile sevdicek kullaniyor o derece gicik olmus durumda benim kullanisima :p her neyse! yolda gidiyoruz, beraberligimizin ikinci ayiydi sanirim. ben hizla giderken bir anda cart diye frene basiyorum, farkinda bile degilim. nasil olayim? yanimda sevgili, bir elim onun elinde, bir yanda huttaaalaaa gasolinnaaa caliyo gaza gelmisiz :)))) her frende sevgili tutunucak bi yer ariyor, ama sesini cikartmiyor henuz o zmnlar yani milattan once 387338 zamanlari :p neyse efendim isiklarda durduk, onumuzde baska bir araba duruyor. (kirmizi nokta geliyor, 18 yas alti devamini okumasin :p) (yazmasam mi ya, aileden biri okur simdi rezillik :) ) neyse iste opuyordum askimi :) ayagim bir anda nasil olduysa frenden kaymis hafifce :p ondeki arabaya tosladik :)))) bizi dikiz aynasindan izleyen izbandot gibi adam da arabadan aninda indi. ben inerken o heyecanla "fuck askim fuck" diyiverdim. sevdicek hem benim kelime butunlugune :p kopuyor, hem de adama "ya bisi yok iste, gazla gitsin" falan diye ayar veriyor. cevredekiler zaten halimize kopmus durumda..iste o gun bugundur sevdicek araba kullanmama mutlaka bir kulp takar :))

yine sevdicekle ilk ciktigimiz gunlerde..hani su hala karizmam dagilmasin, artizz artizz takilayim gunleri :) sinemeya gittik iste, sinemadan cikista wc'ye gidelim dedik..erkek wc'siyle bayanlar wc'si birbirine uzak en uc noktalarda. neyse efendim ben tuvalette makyaj tazeleme, sac toplama muhabbetlerini bitirdikten sonra artiz artiz sevgiliyle dogru yururken, ayagimdaki kahrolasi flip floplardan bir tanesinin tabani katlandi resmen. evet nasil oldu ben de anlamadim! tabii benim ayak katlanan flip floplarin etkisiyle ivme kazandi :))) ve dengemi kaybetmenin esliginde hizla kosmaya basladim, kosarak dengeyi sagliycam ya, ama nedense kafam da one egilmis..yani gozunuzde dort nala kosan bir boga canlandirin. iste aynen o vaziyetteyim! sadece yeri goruyorum ama nereye gittigim mechul..en son kendimi sevgilinin kollarinda buldum daha dogrusu sevgiliye tosladim :) sevgili ve bilumum insanciklar yarilma efektiyle bana bakarken, ben yerden dagilan karizmami toplamaya ugrasiyordum..








daha bi suru ani var ama simdilik bu kadarrrrr..hadi size iyi gunlerrrrrr :)








Wednesday, October 1, 2008

Senden 1 tane daha yok!!




bugun hayatimin anlaminin dogum gunu! saati tam sabah 6:50'ye kurmustum, 10 dakikada uykudan uyanmis travesti sesim duzelsin diye. malum sevdicek sabah 7:00'da dunyaya gozlerini acmis :)..neyse efendim saat caldi, ben gozlerimi soyle bir actim, 10 dakika sabah keyfi yapayim, sonra sevgilimi arayayim dedim. sicacik yatagin icinde iyicene buzuldum, telefonun deli gibi calmasiyla uyandim kiiiii saat 8:10'du :(((( kacirdim yani saati :( baya bi uzuldum ama elden ne gelir, artik seneye kismetse :p




sonra sabah sabah sevgilinin yakin arkadasini aradim, "ne surpriz yapsak ya, aklima bisi gelmiyor" falan diorum, sevgilinin benden de beter arkadasi da "ne bileyim ya, ne yapsak ki!" diyor. bir de ustune ustluk sevdicege benim aradigimi soyluyor! ben de sevdicege inkar ediyorum, "ya nerden ariycam onu, valla aramadim" falan reddediyorum. yani anliycaginiz bu seneki dogumgununde hem surpriz kabizi hem de yalanci sevgili kategorisine hizla giris yaptim. hediye falan aldim da, onu sasirtacak bisiler yapmak istiyorum ama nafileee!! aklina harika fikirler gelen buraya bi kac comment yazsin, allah rizasi icin :p




hayatimin anlami, yasama sebebim, bi tanecik bebisim bugun dogmasaydi napardim ben ya!!! agu, bugu buguuuuu :))))




bir de bir seyi farkettim, blogu sevdicege ithaf ettik de hic nasil tanistigimizi yazmamisim. hazir bugun de sevdicegin dogum gunuyken bunu da yazmak istiyorum :)




hatiralarimi geriye sayiyorum bu aksam ve iste ilk goruntu olarak ben geliyorum ekrana..sonbahar..yapraklar dokuluyor..can sIkIntisi..evdeyim ve nette arkadaslarimla konusuyorum. yeni evlenmek uzere olan bir arkadasimla ask uzerine ahkam kesiyoruz..benim daha once hic asik olmadigimi bilen biri..ben umudumu kaybetmiyorum dostum diyorum, biliyorum bir kis gecesi, ben dunyanin herhangi bir yerinde bilmedigim bir yerde otururken, birden kapi acilacak ve o iceri girecek..gozlerimiz ilk karsilastiginda ben onun benim hayatimda iz birakicak kisi oldugunu anlayacagim diyorum...bil ki bu masali ben kurgulamadim, yazip yonetende takdir-i ilahi...guluyoruz...




aradan bir kac ay zaman geciyor..10 Subat 2005..hava nasil soguk anlatamam..iki arkadasimla bulusuyorum..bir cafede oturuyoruz..konusup gulerken, iclerinden bir tanesi telefonuna elini atiyor ve bilmedigim biriyle konusuyor.."hmm evet oturuyoruz, sen de gelsene" diyor..sormuyorum kimi cagirdigini, zaten pek de onemsemiyorum..sohbete devam ediyoruz..iceriye sayisiz insan girip cikiyor...ama bir sey oluyor...gozum kapiya gidiyor bir anda, ve sen giriyorsun iceriye...gozlerim gozlerine takiliyor..oyle guzel gozlerin var ki...sanki o gulusmeler, konusmalar, insanlar hersey ama hersey bir anda yok oluyor..sadece seninle ben variz dunyada...gozlerinde hayat duruyor sevgilim..yuruyorsun..gozlerim gozlerine kilitlenmis durumda...ve tam bizim masanin onunde duruyorsun. "merhaba" diyorsun, ben cevap verip vermedigimin bilincinde degilim henuz. karsimdasin..cagirdiklari kisi senmissin..konusuyorsun, anlatiyorsun, guluyorsun..ben afallamis durumdayim..kalbim saniyede kac atiyor, beynimden kac dusunce geciyor bilmiyorum...odaklandigim tek sey gozlerin..iki dipsiz siyah kuyu gibi atliyorum durmadan en derine..




cok uzatmiycam cunku sen bu filmin en yakin sahidisin...3 ay geciyor..omrumuz kadar uzun, askimiza sigamayacak kadar kisa 3 ay..arkadasiz..ama ondan daha yakin..ismi konulmamis bir sicaklik, gulusune saklanmis bir kipirti..8 mayis 2005..dogumgunume gelisin...herkes alkisliyor, ve mumlari sondurmemi bekliyor, sen tam karsimda oturmussun..."Eger kaderimdeki kisiyse, beni onunla mutlu kil lutfen" diyorum icimden ve mumlar sonuyor...tam 11 gun geciyor..kimi zaman umutsuz..kimi zaman tavan yapan bi heyecanla 11 gun..sozlere dokememistik hatirliyor musun yasama sebebim? demistik ki ikimizde profillerimize yazalim nette...bizi 5 yasindaki cocuklara ceviren sevgimizi yaziya dokmustuk...senin yazini gordugumde sabaha karsi 3:30du...beraberiz..aylar geciyor..arkadasim evlenmis internette konusuyoruz yine..ne kadar mutlu oldugumu anlatiyorum..nasil tanistin diyor cafe'de mi diyor gulerek...zaman duruyor iste o saniye biliyor musun?? seni daha tanimiyorken ettigim sozler, kurdugum senaryo benim kaderim olmus..inanamiyorum, kilitleniyorum resmen ekrana...tipki dedigim gibi sen o soguk kis gecesi o kapidan iceri girmekle kalmamis, hayatimin en bas kosesine oturmus, yuregime kendini silinmiycek harflerle yazdirmistin iste...




bu film henuz bitmedi bebegim, tam tersine yeni basliyor...ve yanimda senin gibi mucizevi birinin varligi beni bu hayatta herseyin mumkun olabilecegine daha cok inandiriyor...seni cok ama cok seviyorum hayatimin anlami!




Mucizem...Mucizeler en ummadigin, hic beklemedigin zamanlarda cikar karsina, tipki senin gibi.Biz seninle en olsumsuz sartlardan, herkesin imkansiz diye adlandiracagi bi durumdan muhtesem bi ask yarattik...Beraber oldugumuz ilk gunden bu gune, her animi mutlulukla ve askla doldurdun. Iyi ki varsin!!!