Wednesday, September 10, 2008

don't hate, appreciate!


bugun cok uzun zamandir takip ettigim -gerek blogu olsun, gerek eksi sozluk olsun-, arkadaslari tarafindan "pireti" olarak anilan, feci samimi, fazla pembemsi, deli dolu bir yazardan comment aldim. sizi bilemeyecegim ama ben acayip sevindirik oldum, yani yazilarini begenerek okudugum kisinin, benim abuk subuk henuz cok "taze" bloguma girmesinden dolayi :)


sonra commentini okudum ve beni dusundurdu..okumaya usenenler icin (useniyorsan blogda isin ne aslinda? :) )


"begendigi seyi takdir edebilen insanların hastasıyım. hele kadının kadını takdir edebilmesi ve bunu yuksek sesle soylemesi cok buyuk bir deger. tesekkur ederim ictenligin icin, ibret olsun hasedinden sagda solda abuk subuk konusan, sırf bok atmak icin samimi gorunen insanlara. =)"


dunyanin hangi cografi bolgesinde olursaniz olun, insanlara ozgu ama insanlik disi duygulari hepimiz bir parca tasiyoruz. ve pireti (umarim boyle yazmama kizmaz kendisi) oyle bir olaya parmak basmis ki, flash back yaptim ister istemez. insanlar neden kendinden baska birinin iyi olmasini istemez ve gereksiz kiskancliklara girer? basarilar neden hep gecistirilir ve ustu kapatilmaya calisilir? hirs olayini belki bir derecede anlayacagim. yani mesela bir sinava hazirlaniyorsundur, senden onceki orneklere bakarsin ve basari oykulerini falan okursun, bir anda gaza gelirsin. "yahu benim eksigim ne? ben de yapmaliyim" falan filan dersin. ama takdir edememeyi ben anlayamiyorum...yani bir insani basardigi bir seyden dolayi, ya da herhangi bir seyde cok iyi oldugu icin, veya sirf bir nedenden dolayi begendigimizi neden soyleyemiyoruz? bir tarafimiz mi eksiliyor? onu overken, kendimizi mi yeriyoruz? HAYIR!


kisisel ve mazide kalmis konulari burda cok fazla didiklemek istemiyorum ama gecmisime donup bakiyorum ve farkinda olmadan ne kadar cok boyle "arkadasim" olmus...bir hayalinden bahsettiginde, "sen yapamazsin, edemezsin" diye ne cok kureltilmeye calisilmisim/calisilmisiz. ve simdiki hayatima bakiyorum...evet, ben hayallerinin bir kismini gerceklestirmis, ve gelecek icin hala bir suru hayali icin calisan sansli insanlardanim.


biliyorum bu konu uzadi biraz ama isin ozu su cekirgelerim: insanlari takdir etmekten cekinmeyin, inanin bana kiskanclik duygularinizi bulutlara gonderince cok daha huzurlu bir hayat sizi beklemekte!

3 aman eksik kalma:

Üfürükten Prenses said...

başkalarını düşürürken ,kendilerinin yükseldiğini sanıyor bu tipler..
halbuki öyle değil gerçek güzelliği savunduğunuzda takdir ettiğinizde siz de en az o iş kadar güzel oluyorsunuz..

Zulapha Kaphali Iku said...

kesinlikle katiliyorum canim :)

๑ ★ prettyinpink ★ ๑ said...

aaaa! utandım vallahi. çok teşekkür ederim =)